Prioriteiten

1. Verbonden stad

De wereld rond ons is super divers. De Mechelaar is rijk en arm; blank, bruin en zwart. De talrijke verschillen zijn een verrijking, maar ook een uitdaging. Als stad moeten we er voor zorgen dat ‘oude’ Mechelaars zich thuis blijven voelen in de stad en dat nieuwe Mechelaars hier hun nieuwe thuis kunnen vinden. Dit kunnen we enkel doen door mensen te verbinden, want in een verbonden stad voelt iedereen zich thuis. Daarom zet ik mij graag in om mensen in armoede te ondersteunen en om van diversiteit een positief verhaal te maken.

lees meer

2. Duurzame stad

Als mensen zijn we een deel van een heel ecosysteem. Door onze levenswijze zetten we dit echter steeds meer onder druk. Als stad kunnen we kunnen we dit niet volledig veranderen, maar wel een deel zijn van de oplossing. We nemen ook onze rol op in het realiseren van de Social Development Goals van de Verenigde Naties. Op dit vlak wil ik vooral op mobiliteit en milieu inzetten.

lees meer

3. Bruisende stad

Uit statistieken blijkt dat Mechelaars meer dan andere Vlamingen hun ontspanning zoeken buiten de eigen stad. Dit geld zowel voor jongeren als ouderen. Mechelen moet dan ook meer investeren in een bruisend aanbod. Er moet ruimte zijn om te leven en beleven. De overheid moet hierbij zorgzaam omgaan met het stadsbudget. Het hoeft niet alle activiteiten zelf te organiseren maar kan ook ondernemende Mechelaars ondersteunen.

lees meer